Reteta de la Nico.

INGREDIENTE:
Pentru marinat:
- 1 piept de pui
- 1 pahar de apa
- 1 lingura de zahar
- 1 praf de sare
- 1 lime
- condimente pentru pui


Pentru afumatoare:
-115 gr. orez
- 80 gr. zahar
- 4 plicuri ceai simplu fara arome
- codite de rozmarin
- folie de aluminiu
- 1 steamer cu picioruse
- 1 tigaie adanca cu capac


CUM SE FACE:

Intr-un vas se pune pieptul de pui la marinat cu un pahar de apa, 1 lingura de zahar si un praf de sare si se lasa sa stea 30 de minute.
Se pregateste apoi afumatoarea. Intr-o tigaie adanca se pun 2-3 straturi de folie de aluminiu astfel incat sa fie bine acoperita si se pun ingredientele pentru afumat, respectiv orezul, zaharul, ceaiul si coditele de rozmarin.


Se da drumul la foc si se lasa putin pana incepe sa iasa fum.

Intr-un steamer cu picioruse, sau orice alt vas metalic care sa nu stea direct pe amestecul de afumat, se stropeste cu putin ulei si se pune pieptul de pui scurs de apa si condimentat dupa plac. Se rade deasupra coaja de la o limeta.



Se pune steamerul in tigaia de afumat, se acopera cu un capac si se lasa pe foc circa o jumatate de ora.

Nu a iesit fum insa mirosul a fost foarte interesant. Puiul nu iese uscat, ci dimpotriva a fost foarte suculent si gustos. Tigaia nu a patit nimic, am aruncat arsura cu folia de aluminiu iar steamerul s-a curatat foarte usor.

L-am servit cu salata simpla de rosii si felii de lime.



Saturday, September 11, 2010 | 2 comments | Labels:

2 comments:

  1. retete- ina
    May 14, 2011 9:22 PM

    plina de culori bucataria ta,imi place blogul tau

  1. La-Chef-A
    May 19, 2011 6:56 AM

    Multumesc mult pentru vizita. Te mai astept in bucataria mea plina de culori :)

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails