INGREDIENTE:

- 3-4 vinete
-3-4 linguri ulei
-1/2 ceapa tocata marunt
-sare
- (optional se adauga maioneaza - eu nu am pus)


CUM SE FACE:

Punem vinetele la copt pe gratar pe o folie de aluminiu. Se pot coace si direct pe flacara pe aragaz sau chiar si in cuptor. Eu am ales varianta afara pe gratar ca sa nu fac prea mult fum si miros in casa.

Le intoarcem din cind in cind astfel incat sa fie coapte bine pe toate partile.
Cind sunt gata coapte se scot de pe gratar si se lasa sa se raceasca.
Dupa aceea le taiem coditele, le decojim si le punem la scurs intr-o strecuratoare, de preferat nu de metal ca sa nu inegreasca. Se lasa la scurs pentru 2-3 ore ( in lipsa de timp le puteti lasa si mai putin).


Se toaca vinetele bine si se amesteca apoi cu ceapa tocata marunt si putina sare adaugindu-se treptat uleiul. Le puteti amestecat cu un mixer ca sa iasa ca o pasta cit mai omogena.



Pofta buna!











Saturday, May 29, 2010 | 0 comments | Labels: , , ,

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails