Insalata Caprese ("mozzarella di buffala"cu rosii si busuioc) este o salata in stil Capri, o mica insula situata foarte aproape de coasta de sud a Italiei linga orasul Napoli, in regiunea Campania. Aceasta renumita salata italiana, de altfel cea mai populara in Italia, se mai cheama si "Insalata Tricolore" datorita culorilor pe care le contine, asemanatoare steagului italian.

INGREDIENTE:

- bocconcino di Mozzarella di Bufala Campana
- rosii (Sun-ripened tomatoes)
- frunze de busuioc proaspat
- ulei de masline (extra virgin olive oil)
- sare si piper.
CUM SE FACE:

Expertii spun ca Mozzarella di Bufala Campana trebuie sa fie savurata proaspata. Aceasta branza este de preferat sa fie o brinza din lapte de bivolita ("bufala"), nu de vaca sau bizon.


Se scurge brinza de zer, se aseaza pe o farfurie si se taie felii. Se spala si rosiile si se taie in doua, daca sunt rosii micute, sau felii daca sunt rosii mai mari. Se intercaleaza feliile de rosii cu cele de brinza, se presara cu frunzele de busuioc taiate subtire, se stropeste cu uleiul de masline si se macina putin piper. Daca brinza este deja sarata nu mai e nevoie sa adaugati sare.

Se serveste fie intr-un castron amestecind toate ingredientele, fie pe o farfurie ornata in asa fel incit sa se alterneze in straturi feliile de branza cu feliile de rosii si busuiocul. Este o salata extraordinar de simpla dar foarte gustoasa si aspectuoasa. Se serveste acompaniata fie cu ciabatta, fie cu pita chips.



Respectind reteta originara din Capri, nu se adauga nici un fel de otet pentru a nu se altera gustul de rosii proaspete si aroma de branza de bivolita. Pentru un mod mai detaliat de prepararea a acestei salate puteti viziona filmuletul urmator:

INSALATA CAPRESE VIDEO




Sunday, May 30, 2010 | 0 comments | Labels: , , , , , ,

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails