INGREDIENTE:


Pentru ciorba:

- 1 ceapa
- 3-4 morcovi
- 2 radacini de pastarnac
- telina
- 2 rosii taiate sau suc de rosii la conserva
- 1 ou amestecat
- lingura de smantana
- leustean, patrunjel
- bors dupa gust
- sare
- 4-5 litri de apa


Pentru Perisoare:

- carne tocata de porc
- 1 ceapa data pe razatoare
- 3-4 linguri de orez
- 1 felie de paine inmuiata in lapte
- 1 ou


CUM SE FACE:

Se pune apa la fiert cu o ceapa, morcovul, pastarnacul si telina, toate taiate marunt si se lasa sa fiarba la foc mic.


Intre timp se prepara perisoarele in felul urmator: carnea tocata se framanta cu felia de paine inmuiata in lapte si stoarsa bine, cu orezul, o ceapa taiata marunt, oul, sare si piper. Se fac perisoare mici cu mina uda si se pun la fiert in ciorba.


Dupa 20 -30 minute, cand a fiert orezul si perisoarele incep se se ridice la suprafata (se scoate o perisoara si se gusta, sa fie fiert orezul), se adauga rosiile (sau sucul de rosii) si borsul.




Se lasa sa mai fiarba 2-3 clocote, se gusta de sare. Dupa ce se opreste focul si se mai raceste ciorba putin se drege cu oul batut cu smantana si se adauga leustean tocat marunt deasupra.


Ciorba de perisoare se poate servi cu smantana si ardei iute alaturi de un pahar de tuica.
Tuesday, May 18, 2010 | 0 comments | Labels: , , , , , , , , , ,

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails