Pentru aceasta reteta am folosit corn tortillas, un fel de clatite din faina de porumb foarte des intalnite in bucataria mexicana, in special, dar in america latina in general. Ingredientele pentru circa 4 foi de tortilla sunt:

- 1 1/2 pahar faina
- 1 1/2 pahar malai de porumb
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 1 pahar apa calduta.

Se prepara exact in acelasi fel ca si clatitele clasice, adica se amesteca faina cu porumbul se adauga un ou si un praf de sare, apoi treptat se amesteca cu apa calduta. Se incinge o tigaie unsa cu putin ulei si cu un polonic se toarna pe rand cate o tortilla si se prajeste pe fiecare parte.

Se pun foile de tortilla deoparte pe o farfurie si se lasa sa se raceasca putin.

Se unge apoi fiecare tortilla cu hummus sau pasta tahini. Eu am folosit un hummus de rosii si busuioc gata facut. Puteti folosi orice alta combinatie va place.

Se adauga cateva felii de rosii, busuioc proaspat tocat, cateva felii de ceapa rosie si masline fara samburi taiate in jumatati. Se ruleaza ca si o clatita si se serveste imediat.



Tuesday, September 14, 2010 | 0 comments | Labels:

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails