Carpaccio este un fel de mancare elegant, usor si rapid iar prezentarea sa este întotdeauna impresionanta fie cand este servit la o cina mai deosebita, ca si aperitiv individual sau cand este servit ca un pranz usor.

De foarte multe ori, pentru a obtine o masa delicioasa nu avem nevoie de o lista lunga de ingrediente exotice si greu de gasit. Cel mai important este ca si cele mai simple dintre ele, in anumite combinatii sa produca o simfonie de arome si texturi.


INGREDIENTE:

- 1 mar rosu (Royal Gala, Fuji)
- 1 castravete
- 1 ceapa rosie
- 5 rosii mici (grape tomatoes)
- 8 bucati creveti semipreparati
- patrunjel verde
- sare, piper
- otet balsamic (orange muscat champagne vinegar)


Se spala marul si castravetele si se taie felii. Se toaca ceapa marunt. Se aseaza feliile de castravete si mar pe o rafurie, se adauga crevetii, rosiile si se garniseste cu frunze de patrunjel verde proaspat. Pentru sos se toaca ceapa rosie foarte marunt si se amesteca cu otetul balsamic, sare, piper si patrunjel tocat. Se stropeste sosul peste farfurie si se mai presara piper proaspat dupa gust.

Wednesday, December 1, 2010 | 2 comments | Labels:

2 comments:

  1. Liana10
    November 29, 2010 5:09 PM

    Pfuuua, ce bine arata! O simfonie de culori si gusturi! Felicitari!

  1. La-Chef-A
    November 30, 2010 12:40 PM

    Liana, multumesc mult pentru vizita si pentru cuvintele frumoase.

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails