INGREDIENTE:
 - boabele de pe 2 stiuleti de porumb proaspeti
- 1 lingura de ulei
- 1 praf de sare si piper dupa gust 
- 250 gr. scallops (scoici Saint-Jacques) proaspete, fara cochilie
- 4 felii de bacontocate
 - 2 rosii proaspetetaiate cubulete
- 1/2 ceapa taiata marunt
- 1 ardei gras verde, taiat cubulete
- 1/4 pahar lapte half & half
- cateva fire de patrunjel verde
CUM SE FACE:Se spala scoicile cu apa rece, apoi se usuca usor cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare si piper. Se incinge o lingura de ulei inr-o tigaie si se calesc scoicile circa 2-3  minute pana se rumensc putin fara sa se usuce prea tare. Se scot apoi si se pun pe o farfurie sa stea la cald. 




In aceeasi tigaie se prajesc bucatile de bacon. Cand sunt gata se scot si ele pe o farfurie si in uleiul ramas se calesc legumele, rosiile cu ceapa si ardeiul. 



In acest timp, cu ajutorul unui cutit bine ascutit se taie fasiile de boabe de porumb de pe stiuleti. 
Se adauga si ele in tigaie si se stinge cu putin lapte gras (half & half).



Se condimenteaza si sprea sfarsit se amesteca cu baconul si patrunjel verde tocat . 
Se opreste focul si se lasa putin sa se raceasca. 


Se aseaza apoi pe o farfurie, se presara scoicile prajite si se decoreaza cu ce aveti la indemana.
Le-am servit cu o salata rosie cu avocado, rosii, ceapa dulce si migdale alaturi de un pahar de vin rosu,  made in Italy ;)
Pofta buna!



Saturday, March 31, 2012 | 8 comments | Labels: , , , ,

8 comments:

  1. Unknown
    April 01, 2012 1:54 AM

    reteta asta trebuie notata, cand apare porumbul si la noi o facem.Arata super.

    O duminica placuta iti doresc.

  1. sara & Miki
    April 01, 2012 12:27 PM

    De retinut, arata asa de bine. Pup!

  1. Anonymous
    April 03, 2012 7:53 PM

    Grozava, ca de altfel toate retetele postate !
    O sa incerc si eu, dar 2500 gr.(adica 2.5kg)scallops? It is a little bit expensive ....

  1. La-Chef-A
    April 03, 2012 9:52 PM

    Expensive nu gluma. :)) Multumesc foarte mult ca mi-ai atras atentia, o mica greseala de tipar poate sa duca la o mare gaura in buzunar ;p

  1. La-Chef-A
    April 03, 2012 9:55 PM

    Ioana, multumesc la fel.

  1. La-Chef-A
    April 03, 2012 9:56 PM

    Sara & Miki: Ma bucur ca va place. Va pup si eu.

  1. Maya
    April 09, 2012 12:15 PM

    Arata foarte bine. Mi-ai facut o pofta de porumb! Mmm!

  1. La-Chef-A
    April 10, 2012 7:50 PM

    Multumesc Maya. Porumbul este din acela tanar, cu bobul moale si dulce. Te pup.

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails