INGREDIENTE:

- 200gr. cascaval ras
-250 grame sunca taiata cubulete
- 3 linguri de smantana
- foetaj pentru pateuri sau aluat frantuzesc (2 foi de 30cmx30cm)
- 1 ou batut
- sare, piper
- marar sau patrunjel uscat sau orice verdeturi va plac


CUM SE FACE:

Se lasa aluatul de foetaj sa se dezghete la temperatutra camerei. Intr-un castron se amesteca sunca taiata cubulete cu cascavalul ras si smantana si apoi se sareaza si condimenteaza dupa plac.



Dupa ce s-a dezghetat aluatul se presara putina faina pe o suprafata plana si se intinde foetajul pana capata forma unui patrat cu latura de 1ft. (cca. 30cm)

Se imparte foaia in 9 patrate egale.

Se unge fiecare patrat, pe rand, cu albus de ou batut spuma, se pune o lingura de umplutura in mijlocul fiecarui patrat si se impacheteaza in doua sub forma de triunghi apasand marginile cu degetele ca sa se lipeasca una de alta si sa nu iasa umplutura din ele. Se inteapa triunghiurile pe margine cu furculita si in mijloc si se aseaza pe o tava pe care s-a pus o folie de aluminiu stropita in prealabil cu putin ulei apoi se ung pateurile cu ou batut.


Se incinge cuprotul la 400 grade F (aproximativ 200 grade C). Se pune tava la cuptor si se lasa 5 minute la 400 grade dupa care se trece temperatura la 375 si se mai lasa 15 minute. Se servesc calde.

Eu le-am servit alaturi de o salata de mango si avocado.






Sunday, August 15, 2010 | 0 comments | Labels:

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails