Blueberry Flaugnarde sau Clafoutis aux Myrtilles este un desert de origine franceza din regiunea Limousin. Cu toate ca, traditional, clafoutis se prepara cu cirese negre cu samburi exista totusi nenumarate variatiuni ale acestei retete. Cind alte fructe sunt folosite in locul cireselor aceasta prajitura capata denumirea de flaugnarde. Este un desert delicios, rapid si simplu de realizat, inspirat din cartea Juliei Child - "Mastering The Art of French Cooking"

INGREDIENTE:
- 400gr. afine
- 1 cana de lapte
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de faina
- 1 praf de sare- 3 oua
- o bucatica de unt pentru uns tava


CUM SE FACE:

Intr-un castron se bat bine ouale. Se adauga apoi pe rind celelalte ingrediente si se amesteca pina cind compozitia devine cremoasa.





Intr-o tava rezistenta la foc si unsa bine cu unt se pune un strat de afine si apoi se toarna peste ele aluatul obtinut din amestecul celorlalte ingrediente.


Se pune tava la cuptor la 350 grade pentru circa 45 minute.

Se serveste cald. Se poate presara zahar pudra deasupra si de asemenea se poate adauga vanilie in compozitie pentru mai multa aroma.




Wednesday, June 23, 2010 | 0 comments | Labels:

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails