Korean melon este un fruct oval de marime mijlocie, aproximativ de marimea unui papaya, cu o forma alungita, o piele netedă cu dungi, luminosa de culoare galbena.
Miezul este alb, firm si aromat.
Korean melon are o cavitate cu seminţe mici si numeroase.


Dupa cum sugereaza si numele, Korean melon este nativ din Asia.
Desi din punct de vedere geografic s-ar putea sa fi fost mai intai cultivat în China,
se cultiva prolific în Coreea şi Japonia.
In America se gaseste in principal in pietele asiatice.


VALOARE NUTRITIVA/ 170 GR. (1 CUP)

- calorii: 48
- grasimi: 0 gr.
- colesterol: 0 mg.
- carbohidrati: 11 gr.
- proteine: 2 gr.
- sodiu 15 mg.
- potasiu: 0 mg.
- zahar: 10 gr.
- fibra dietetica: 2gr.
- Vitamina A 0%
- Vitamina C 62%
- Calciu 2%
- Fier 3%

Cu o valoare nutritiva scazuta în calorii, grasimi si sodiu, acesti pepeni sunt colesterol-free.
Pepenii galbeni coreeni sunt o buna sursa devitamina C, fibre dietetice, potasiu si calciu.
Este eficient pentru îngrijirea pielii.
De asemenea este foarte bun pentru digestie si constipatie usoara.
Se pot cobina bine cu castraveti, menta, usturoi, ghimbir şi lichior de portocale.
Se poate pastra netaiat pana la cinci zile la temperatura camerei iar taiat se pastreaza bine invelit in folie de plastic si bagat la frigider până la trei zile.
Se consuma proaspat si rece.
In general se taie pepenele in doua, se elimina semintele şi maduva si se umple apoi cu fructe proaspete.
Se mai serveste fie taiat felii sau cubulete, adăugat la salate de fructe sau cum am mai spus se servesc ca si cupe decorative cu alte fructe si/ sau inghetata.


Sunday, August 28, 2011 | 0 comments | Labels: ,

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails