O reteta inspirata din meniul unui restaurant local "Carrabba's italian grill".

INGREDIENTE:

- - 4 bucati piept de pui dezosat
- sare & piper
- ulei de masline
- 4 felii branza de capra
4-5 felii rosii uscate (sundried tomatoes)
- 1 lingura busuioc verde tocat marunt
- sos de unt cu lamaie ("lemon butter sauce")

Pentru sosul de unt cu lamaie:
- 150gr. unt
- 3 catei de usturoi taiati marunt
- 1 ceapa tocata marunt
1/2 pahar vin alb sec
- zeama de la o lamaie
- sare & piper

CUM SE FACE:

Se condimenteaza pieptii de pui, se stropesc cu putin ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie pentru gratar.

Intre timp sa prepara sosul. Intr-o cratita mica cu o lingura de unt se caleste ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand incep sa se inmoaie si devin transparente se adauga vinul si sucul de la o lamaie si se sareaza si pipereaza dupa plac.

Dupa ce sosul a scazut la jumatate se reduce focul si se adauaga treptat restul de unt amestecand cu grija pemitand untului sa se topeasca usor si sa devina cremos. Se toaca rosiile uscate si busuiocul si se adauga in sos. Se amesteca cu grija la foc mic, fara sa se lase sa dea in clocot, pentru ca altfel sosul se taie.


Cand puiul s-a rumenit bine pe ambele parti se pun deasupra feliile de branza de capra si se mai lasa pe foc, fara sa se intoarca doar atat cat branza incepe sa se topeasca usor.

Se transfera apoi bucatile de pui cu branza intr-o farfurie si se toarmna sosul deasupra. Se serveste cald cu spaghete.





Thursday, August 19, 2010 | 0 comments | Labels: ,

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails