INGREDIENTE:

- 4 cotlete de porc
- 2-3 crengute de rozmarin prospat
- jumatate pahar vin alb sec
- condimente pentru friptura
- 2catei de usturoi
- sare si piper
-2 linguri ulei

CUM SE FACE:

Se stropeste carnea cu putin ulei, se impaneaza cu feliute de usturoi si se condimenteaza bine.

Se incinge o tigaie pentru gratar, se stropeste cu putin ulei, se pun crengutele de rozmarin si apoi cotletele si se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti.


Cind incep sa se rumeneasca pe ambele parti se adauga jumatate de cana de vin alb sec si se lasa sa fiarba incet pana cind se evapora tot lichidul si carnea devine frageda.

Se scoate carnea, se pune intr-un vas acoperit ca sa stea calda si intre timp se pregatesc legumele pane.

LEGUME PANE

INGREDIENTE:

2-3 dovlecei
- 1 conopida
-2-3 buchete broccoli
- 2 oua
- 1 cana parmezan
- 1 cana pesmet
- ulei pentru prajit

CUM SE FACE:

Se spala legumele, se taie dovleceii felii si se desfac conopida si broccoli in buchetele mai mici. Se amesteca pesmetul cu parmezanul si se condimenteaza cu sare, piper si ierburi uscate dupa plac. Intr-un castron se bat ouale.


Se trec legumele pe rand prin ou si apoi prin amestecul de pesmet cu parmezan.



Se pune o tigaie cu ulei la incins si se prajesc legumele. Se scot apoi pe un prosop de hartie si se lasa sa se scurga bine de surplusul de ulei.



Pentru ca legumele sa iasa mai moi se pot fierbe in prealabil buchetele de conopida si broccoli in apa cu putina sare. De asemenea pentru o varianta mai sanatoasa se pot pune legumele intr-o tava stropite cu putin ulei de masline si apoi la cuptor pentru 15 minute la foc mediu.

Se serveste apoi friptura cu legumele pane si o lingura de smantana.
Va recomand un vin alb sec. Pofta buna!









Saturday, July 17, 2010 | 0 comments | Labels:

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails