- 250 ml apa
- 150 gr. zahar
- 50 gr. nuci
- 100 gr. faina
- 60 gr. maioneza
- 450 gr. creveti
- 1 1/2 lingurita miere
- 3 linguri lapte condensat
- 250 ml ulei
- cateva buchetele de broccoli
CUM SE FACE:
Se spala buchetelele de broccoli si se fierb in apa cu un praf de sare. Se scurg apoi de apa si se aseaza pe o farfurie.


Se pregatesc apoi nucile caramelizate. Exista cu siguranta mai multe metode de a carameliza nuca, insa eu am am pus cam o jumatate de ceasca de apa la fiert intr-o tigaie, apoi am adugat 3-4 linguri de zara si l-am lasat pana s-a topit dupa care am pus nucile pana au devit maronii, fara sa se arda prea tare ca sa nu devina amare. Le-am scos apoi pe o hartie de pergament (nu servet absorbant ca sa nu se lipeasca).


Pentru creveti eu am folosit unii semipreparati pe care i-am dat prin putina faina si i-am prajit 2-3 minute in ulei incins.


I-am scos apoi pe un prosop de hartie absorbant si am pregatit sosul dintr-un amestec de maioneza, circa 3 linguri, cu 3 lingurite lapte condensat, 1 1/2 lingurita miere si zeama de lamaie.

Se amesteca totul bine, se adauga si crevetii si se servesc calzi cu nucile caramelizate si broccoli.
- 150 gr. zahar
- 50 gr. nuci
- 100 gr. faina
- 60 gr. maioneza
- 450 gr. creveti
- 1 1/2 lingurita miere
- 3 linguri lapte condensat
- 250 ml ulei
- cateva buchetele de broccoli
Se spala buchetelele de broccoli si se fierb in apa cu un praf de sare. Se scurg apoi de apa si se aseaza pe o farfurie.
Se pregatesc apoi nucile caramelizate. Exista cu siguranta mai multe metode de a carameliza nuca, insa eu am am pus cam o jumatate de ceasca de apa la fiert intr-o tigaie, apoi am adugat 3-4 linguri de zara si l-am lasat pana s-a topit dupa care am pus nucile pana au devit maronii, fara sa se arda prea tare ca sa nu devina amare. Le-am scos apoi pe o hartie de pergament (nu servet absorbant ca sa nu se lipeasca).
Pentru creveti eu am folosit unii semipreparati pe care i-am dat prin putina faina si i-am prajit 2-3 minute in ulei incins.
February 26, 2011 1:36 PM
O reteta deosebita,ce merita retinuta!Imi place!