Coleslaw uneori pur şi simplu numit slaw în unele dialecte americane, este un tip de salata constând în principal din varză crudă tocata amestecata cu maioneza. Aceasta mai poate include, de asemenea, morcov tocat si telina. Termenul "coleslaw" a apărut în secolul XX ca o anglicizare a termenului olandez "koolsla", o prescurtare de la "koolsalade", care înseamnă "salata de varza".

INGREDIENTE:


- 6 cani varza tocata alba si rosie - 3 morcovi- 3-4 tije de ţelină
- 1 / 2 cană de lapte- 3 linguri maioneza- 1 / 4 - 1 / 2 cana lapte batut sau iaurt
- 2-3 picaturi sos picant- 1 / 2 lingurita sare- 1 / 4 lingurita piper- 1 lingura de zahar


CUM SE FACE:
Se toaca varza marunt si se da morcovul pe razatoarea mare. Se combina apoi totul intr-un castron.



Se taie marunt si tijele de telina si se amesteca cu restul. In loc de tije se poate folosi si radacina de telina data pe razatoare.

Se face apoi sosul din amestecul de lapte, maioneza, iaurt sau lapte batut, plus restul de condimente, sos picant, sare, piper si zahar. Se combina totul si se amesteca bine cu varza.
Se pune la frigider si se lasa cateva ore inainte de a fi servit pentru a permite amestecului de arome sa se intrepatrunda.
Aceasta salată de varză, în general, este servita ca o garnitura cu alimente, cum ar fi gratar, cartofi prajiti, si pui prajit. Este de asemenea un ingredient comun in sandwich-uri, hamburgeri şi hot-dog, împreună cu chili si mustar iute.
Este o salata foarte placuta, racoritoare si colorata.


Tuesday, September 28, 2010 | 1 comments | Labels: ,

1 comments:

  1. Lia
    September 28, 2010 9:55 PM

    O fac si eu cat de repede,ca acum e sezonul ei.
    Multumesc pentru reteta.
    Te pup.

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails