Quesadilla este numele generic atribuit de mexicani unei “plăcinte” cu brânză (queso, în spaniolă) simple sau în amestec cu alte ingrediente.

INGREDIENTE:


- 3 piepti de pui dezosati
- 200 gr. brinza sau cascaval ras (cheddar cheese)
- 4-6 lipii de porum sau faina (tortilla)
- 2 rosii taiate felii
- 3-4 linguri ulei de masline
- oregano uscat
- zeama de la o lamaie prospata
- sare si piper
- smantana pentru servit
- guacamole

CUM SE FACE:

Se taie pieptul de pui in bucati mai mici si in fasii mai subtiri.

Se pregateste sosul pentru marinat in felul urmator: se amesteca intr-un vas uleiul de masline cu zeama stoarsa de la o lamaie, o lingurita de oregano uscat, sare si piper.
Se pune puiul in sosul pregatit, se amesteca bine si se lasa la marinat pentru aproximativ 10-15 minute.

Intre timp se taie rosiile felii si se razuie branza.

Se incinge apoi o tigaie de gratar pentru interior si se pune puiul sa se rumeneasca pe ambele parti. Se scoate apoi pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca si se taie cubulete sau fasii subtiri.

Se incinge o tigaie rotunda potrivita ca dimensiune pentru o tortilla, se stropeste cu putin ulei si se pune o felie de tortilla la incins.

Se presara o parte din brinza rasa si se lasa putin pe foc mic sa se topeasca.

Dupa ce incepe sa se topesaca brinza adugati o parte din puiul taiat fasii si acoperiti cu un rand de felii de rosii.


Se presara din nou branza, se pune a doua felie de tortilla, se acopera cu un capac si se lasa cam 3 minute la foc mic sa se patrunda bine.

Se intoarce apoi quesadilla cu grija cu o paleta de lemn sau plastic si se mai lasa putin pe foc sa se rumeneasca si pe cealalta parte.

Dupa ce s-a rumenit bine pe ambele parti se scoate quesadilla si se aseaza pe un fund de lemn. Se lasa putin sa se raceasca ca sa poata fi taiata cu un cutit bine ascutit sau cu o rola de pizza si se imparte in 4 bucati.


Quesadilla se serveşte calda, cu smântână, guacamole sau salsa.
Bineinteles, nu uitati sa serviti cu un pahar de margarita rece, rece.




Thursday, June 10, 2010 | 0 comments | Labels: ,

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails