INGREDIENTE:

- carne de porc
-1 carnat taiat felii
- 250gr. sunca sau slanina afumata
- 1 cana vin rosu
- 3-4 frunze de dafin
- 1 lingurita cimbru
- 4-5 catei de usturoi
- sare si piper

CUM SE FACE:

Intr-o tigaie se pune slanina si carnatul taiat felii si se lasa sa se rumeneasca la foc mic. Nu e nevoie sa mai puneti ulei pentru ca slanina o sa lase suficienta untura.

Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.


Dupa ce s-au rumenit frumos se scot din tigaie si se pun deoparte intr-un vas.



In untura ramasa in tigaie se pune mai departe carnea la prajit.

Se adauga jumatate de cana de apa si se lasa sa fiarba inabusit cu capac inca 10-15 minute.

Dupa ce a scazut apa si carnea s-a rumenit se adauga carnatii si slanina si se prajesc in continuare la foc mic.

Se sareaza si pipereaza dupa gust (atentie, slanina si carnatul pot fi sarate deja) si se adauga o cana de vin rosu.


Se adauga apoi cimbrul si frunzele de foi de dafin si se amesteca bine pana cind sosul incepe sa scada.


Cand este aproape gata se adauga si usturoiul pisa , se amesteca bine si se opreste focul.

Se serveste calda cu mamaliga la ceaun, oua ochiuri, brinza telemea rasa deasupra, smantina si vin rosu. Pofta mare


Tuesday, June 22, 2010 | 0 comments | Labels:

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails