Cautand o reteta mai deosebita de orez am gasit aceasta prezentare la RasaMalaysia care mi-a placut si m-a convins sa incerc si eu ceva asemanator.

INGREDIENTE:

- 1 ananas proaspat intreg
- 8 oz. creveti curatati
- 1 cana orez alb
- 2 catei de usturoi
- 4-5 fire ceapa verde
- 1ceasca lapte de cocos
- 1/2 ceasca miez razuit nuca de cocos
- 1 lingura sucul de la ananas
- 2 linguri sos de soia
- 1ligura ulei de susan (optional)
- 2 linguri ulei vegetal
- un praf ghimbir proaspat ras

CUM SE FACE:

Se taie ananasul in doua si se scoate miezul cu grija ca sa nu se strice coaja pe care o vom folosi pe post de farfurie. Se taie miezul in bucati mici si se pune deoparte.

Se fierbe separat orezul in apa. Intr-o tigaie adanca (gen wok este cel mai potrivit) cu ulei se caleste ceapa verdetocata si usturoiul pisat.

Se adauga apoi crevetii si se calesc la foc mediu pina devin portocalii.

Adaugam apoi orezul fiert in prealabil, ananasul taiat bucatele, laptele si fulgii de cocos siamestecam bine.

LA sfarsit se stropeste cu putin sos de soia pentru culoare si aroma si se rade un praf de ghimbir.

Se sereveste in coaja de ananas garnisit dupa plac.



Monday, October 4, 2010 | 0 comments | Labels:

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails