INGREDIENTE:

- 7 cartofi de marime medie
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 200 gr. bacon
- 2 linguri bulion
- cateva fire patrunjel proaspat
- 2 frunze uscate de dafin
- ulei pentru prajit
- sare si piper

CUM SE FACE:

Se curata cartofii de coaja, se spala bine si se taie cuburi. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se taie si slanina bucatele si se pune ceapa, usturoiul si slanina la prajit cu putin ulei.


Se adauga si cartofii si se calesc la foc mic inca 5 minute, amestecand cu grija ca sa nu se lipeasca. Se toarna apoi apa fierbinte astfel incat sa acopere camplet cartofii si se lasa sa fiarba bine circa 30 minute.

Se adauga apoi bulionul, frunzele de dafin si se condimenteaza dupa gust. La sfarsit se opreste focul si se presara patrunjel verde tocat marunt.


Am servit-o calda cu gogonele murate.


Thursday, December 9, 2010 | 4 comments | Labels:

4 comments:

  1. Sara & Miki
    December 12, 2010 12:56 PM

    Frumoasa prezentarea. Pup!

  1. Lia
    December 12, 2010 1:22 PM

    Fix asta am avut si eu de mancare ieri.
    Doar ca la noi se pune in loc de bulion,groshtior (smantana) :)si cateva frunze de dafin.
    Doamne da buna-i !

  1. La-Chef-A
    December 12, 2010 2:48 PM

    Sara, multumesc. A fost foarte gustoasa.

  1. La-Chef-A
    December 12, 2010 2:51 PM

    Lia, gand la gand cu bucurie. Frunze de dafin am pus si eu. Asa cum zici si tu, a fost buna rau.

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails