INGREDIENTE:
- carne de pui
- 1 ceapa mare

- 4 morcovi

- 2 pastarnac

- telina (1 radacina sau 4-5 tulpini)
- 3-4 cartofi

- 1 legatura patrunjel verde

- sare (optional delikat sau vegeta)


PENTRU GALUSTE:
- 2 oua
- 3 linguri ulei
- 8 linguri gris

- 1 praf de sare


CUM SE FACE:

Se pune puiul la fiert intr-o oala cu apa si se urmareste sa se ia spuma de deasupra cind incepe sa fiarba. Intre timp se curata legumele si se spala bine.

Se toaca legumele pe rand si dupa ce a fiert puiul se adauga in supa, mai putin cartoful si patrunjelul verde, se potriveste de sare si se mai lasa sa fiarba impreuna la foc mic.

Cind legumele sunt aproape fierte adaugam cartofii si o parte din patrunjelul verde tocat si lasam sa mai fiarba bine.


Cind supa este aproape gata se pregatesc galustele din gris in felul urmator. Intr-un castron batem ouale spuma si apoi adaugam uleiul si un praf de sare.


Se presara apoi grisul cu grija sa nu se faca cocoloase si se amesteca pina cind devine o pasta nici prea tare nici prea moale care sa curga mai greu din lingurita.

Pentru a se desprinde mai usor galustele se inmoaie o lingura in supa fierbinte. Se ia apoi galustele una cite una si se pun in supa fierbinte dar care nu trebuie sa clocoteasca.


Se lasa sa mai fiarba la foc mic si cind incepe sa clocoteasca si galustele se ridica la suprafata supei se opreste focul si se presara patrunjel tocat deasupra.

Pofta buna!




Friday, June 18, 2010 | 1 comments | Labels:

1 comments:

  1. Anonymous
    May 05, 2014 4:47 PM

    I am cooking this tonight. I hope it comes out yummy.

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails