Gazpacho este o supa rece de legume pe baza de rosii, originara din Spania, din regiunea de sud a Andaluziei. Gazpacho este foarte populara in Spania, Portugalia (cunoscuta si ca Gaspacho) si America Latina consumata mai ales in timpul lunilor de vara datorita calitatilor ei revigorante.

INGREDIENTE:

- 4-5 rosii
- 1/2 castravete fara simburi
- 1 ardei gras verde
- 1 catel de usturoi
- 1 felie de paine veche de o zi muiata in apa
- ulei de masline
- otet
- sare
- 1 ou fiert tare pentru garnitura
- optional se poate adauga jumatate de ceapa rosie, dupa gust

CUM SE FACE:

Se taie rosiile in bucati mari si apoi se pun intr-un blender.



Se taie si ardeiul si castravetele si se adauga in blender.
Dupa aceea adaugam felia de paine stoarsa, usturoiul pisat, ceapa (optional, eu o prefer fara ceapa) sarea, otetul si uleiul de masline si le mixam impreuna.

Cu cit adaugati mai mult ulei cu atit consistenta va fi mai cremoasa.


Dupa ce am mixat bine toate ingredientele se trece continutul printr-o sita si se strecoara astfel incit supa sa ramina limpede si curata.


Se consuma rece, cu cuburi de gheata, decorata cu ou fiert si verdeturi. Este foarte racoritoare si placuta.
Monday, May 10, 2010 | 0 comments | Labels: , , , ,

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails