Supremes de Volaille Veronique este o mancare rafinata de provenienta franceza. Adesea, atunci cand strugurii sunt folositi pentru preparea unui fel de mancarea aceasta capata denumirea "Veronique" (sotia celui care cultiva struguri) sau, uneori "a la vigneronne". In plus acest pui cu struguri este o mancare delicioasa si in acelasi timp usor de preparat.

INGREDIENTE:

-3 bucati piept de pui dezosat
- 2 linguri de unt
- 1 ceapa mica
- 1/2 pahar vin alb sec
- 1 cana supa de carne de pui
- 1/2 cana crema de smantana (heavy cream)
- 1 ciorchine strugure verde fara samburi
- sare si piper
- patrunjel verde pentru ornat


CUM SE FACE:

Se topeste untul intr-o tigaie, la foc potrivit, se sareaza si se pipereaza bucatile de pui si se prajesc circa 5 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos si devin aurii, apoi se scot de o parte sa se scurga si se tin acoperite pentru ca sa stea calde.

Se curata ceapa si se toaca marunt, se spala strugurii si se curata de codite. Se caleste ceapa tocata in restul de unt ramas in tigaie. Se adauga vinul si se lasa sa clocoteasca la foc mic pana cind lichidul scade la jumatate.


Se adauga si supa de carne si se lasa sa clocoteasca pana cind scade din nou zeama la jumatate.


Se adauga si crema de smantana si se amesteca bine, apoi se pun boabele de strugure in sos si se mai lasa pe foc circa 5 minute.


Se aseaza bucatile de pui pe o farfurie, se toarna sosul deasupra si se orneaza cu frunze de patrunjel verde. Se serveste cald, acompaniat de un pahar de vin alb sec.
O garnitura deosebita pentru acest pui cu struguri este orezul salbatic si ciuperci calite cu ceapa rosie tocata.

Tuesday, July 6, 2010 | 2 comments | Labels: ,

2 comments:

  1. maya
    July 23, 2010 4:48 AM

    Asta trebuie sa-l încerc.Îmi place mult cu arata,si sigur e delicios!
    Merci de idee! :)

  1. Gabi
    July 23, 2010 9:49 AM

    Este foarte bun insa dupa ce l-am mancat :) mi-am dat seama ca din motive estetice ar fi trebuit sa strecor sosul.

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails