Felul acesta de a grila pestele, in special somonul, m-a cucerit definitiv. De data aceasta am descoperit ca exista si hartii de cedru, mai precis niste placute foarte subtiri in care se poate impacheta si pregati carnea. Metoda este foarte simpla dar si foarte atractiva, fiind in acelasi timp un mod interesant prin care va puteti impresiona invitatii la masa.

INGREDIENTE:

- 4 bucati file de somon
- ulei de masline
- condimente pentru peste
- sare, piper
- 1 lamaie
- ceapa verde pentru decorat (optional)
- hartie de cedru (4 foi)



CUM SE FACE:

Intr-un vas cu apa se pun foile de cedru si legaturile pentru prins foile in apa la inmuiat pentru circa 10 minute.


Intre timp se pregateste pestele. Se spala bine, se pune intr-un vas la marinat tot cam 10 minute. Pentru marinada avem nevoie de putin ulei de masline, condimente pentru peste, sare piper si zeama de lamaie.


Se scot foile din apa, se aseaza pe fiecare hartie cate o bucata de peste, se ruleaza si se leaga cu sfoara inmuiata si ea in apa. Asa arata pachetelele inainte de a le pune pe gratar.

Se incinge gratarul la foc mediu si se pun rulourile pe gratar cate 5 minute pe fiecare parte. Se servesc direct din hartie, calde.
Pofta buna!









Sunday, June 5, 2011 | 1 comments | Labels: , , ,

1 comments:

  1. feldefel.arts
    June 08, 2011 2:17 AM

    Te intreci cu gluma! Mi s-a stricat grataru' :((((((( si culmea e ca acum am placi de cedru! Life isnt' fair!

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails