Asa cum probabil stiti, Taco este o mancare traditionala mexicana formatat dintr-o foaie de tortilla (corn tortilla) impaturita, care se umple cu diferite feluri de carne tocata sau maruntita si legume. Acest fel de mancare a devenit foarte popular si in America unde pentru Taco se folosesc foi de tortilla tari, crocante si indoite in forma de U. Eu am folosit de data aceasta hard-shell Taco cumparate iar pentru umplutura un amestec de carne de vaca tocata si legume.

INGREDIENTE:

- 8 foi de taco
- 300 gr. carne tocata de vaca
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- condimente pentru taco
- 1/4 pahar vin alb
- 1 rosie
- 200 gr. smantana
- cateva frunze de salata verde
- branza sau cascaval ras

CUM SE FACE:

Intr-o tigaie se pune carnea tocata, fara ulei, la calit si se lasa circa 5 minute amestecand constant.

Se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul pisat, se condimenteaza si se stropeste cu putin vin alb. Eu am folosit un condiment special pentru tacos care este putin picant insa puteti folosi orice condimente aveti in dotare si va sunt pe plac.

Se caleste bine pana cand carnea se rumeneste si scade tot lichidul lasat de carne si de la vin.


In timp ce pregatiti carnea va recomand sa serviti o margarita rece, cu gheata si eventual, cu guleras de sare daca va place.

Se toaca rosia si salata marunt si se pun in vase pentru servit separat.


Se umple apoi foaia de taco cu o lingura de carne tocata, se acopera cu o lingura de smantana, se presara rosiile taiate marunt, frunzulite de salata verde tocata si la final se presara cascaval ras. E bine sa se umple foile pe parcurs ce le mancati ca sa nu se inmoaie foaia de taco.


Se pot consuma de asemea cu salsa, guacamole, sos picant, ardei iuti mexicani, chilis, felii de lime sau lamaie si bineineles o a doua margarita rece.

Wednesday, August 3, 2011 | 4 comments | Labels: , , , ,

4 comments:

  1. feldefel.arts
    August 03, 2011 9:27 PM

    Booon! ia sa-i trimiti si lu' baba aci de fata prafuri de-alea :) sau macar zi ce contin, ca poate le fac io.

  1. Dorina
    August 03, 2011 11:30 PM

    Vai ce pofta mi-ai facut de dimineata, de cum am deschis calculatorul...si eu nu prea bag nimic in gura asa la prima ora, dar as fura un taco de pe farfuria ta.

  1. La-Chef-A
    August 06, 2011 2:20 PM

    Promit sa trimit ce prafuri doresti :)

  1. La-Chef-A
    August 06, 2011 2:21 PM

    Dorina, multumesc frumos pentru vizita matinala, ti-as oferi din inima un taco fie el virtual sau cat se poate de real :)

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails