Am sa vorbesc putin despre mustar. Aceasta este o planta originara din regiunea Himalaya, India si este o planta cu flori galbene a caror seminte sunt folosite la prepararea binecunoscutului condiment mustarul, nu intamplator denumit si "regele condimentelor" fiind unul dintre cele mai apreciate si consumate condimente din lume. Frunzele acestei plante sunt comestibile fiind foarte sanatoase, cu un numar scazut de calorii si carbohidrati insa foarte bogate in vitaminele A si C, calciu si fier. De asemenea, aceasta planta este utila in lupta impotriva cancerului prin intermediul beta-carotenului si al antioxidantilor. Boabele de mustar se folosesc si pentru scaderea colesterolului.
INGREDIENTE:
- frunze de mustar (circa 200gr.)
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 3 felii sunca
- 1 borcan anghinare marinata
- 1 cutie branza ricotta (240gr.)
- 6 oua
- cascaval ras sau parmesan
- 1 lingura ulei
- un praf de sare si piper
CUM SE FACE:
Am spalat bine frunzele de mustar sub jet de apa rece si le-am lasat la scurs. Am curatat si tocat ceapa si am calit-o intr-o lingura de ulei.
Am adaugat apoi frunzele de mustar si le-am calit cam un 1-2 minute, atat cat sa se inmoaie putin dar fara sa devina moi si apoase.
November 02, 2011 1:11 AM
... si uite cum m-am dat io peste cap de citeva zeci de ori - retine! fara sa ametesc ingrozitor - sa gasesc seminte de mustar sa-mi fac mustard greens.
:D
deh....