INGREDIENTE:
- 1 legatura de sparanghel
- 1 ou
- 3 catei de usturoi
- 1 bucatatica de unt
- 2 linguri branza sau cascaval ras
-1 lingurita zeama de lamaie
- sare, piper

CUM SE FACE:
Se spala sparanghelul, se rup coditele si pune pentru 2 minute la fiert intr-un vas cu apa care deja clocoteste. Se scurge apoi de apa si se aseaza intr-un singur strat intr-o tava intinsa rezistenta la foc. Se sareaza si pipereaza dupa plac, iar deasupra se pun cateva bucati de unt (daca vreti o varianta mai sanatoasa puteti doar sa-l stropiti cu ulei de masline) si se presara usturoiul taiat felii subtiri.

Se pune tava la cuptor la 450 grade F circa 15 minute. Se scoate din cuptor si cat este inca fierbinte se presara cascaval ras sau branza deasupra si se lasa sa se topeasca.

Intr-un castron se sparge un ou, fara sa se bata si se puna apa la fiert intr-un vas. Cand apa clocoteste se pune oul crud in apa si se lasa cateva minute avand grija sa nu fiarba prea tare ca sa nu se intareasca galbenusul.


Se scoate cu o lingura oul din apa, se aseaza peste sparanghel si se sparge ca sa se intinda uniform galbenusul.

Se serveste cald, simplu sau ca garnitura la un fel principal.
Pofta buna!






Thursday, August 26, 2010 | 1 comments | Labels:

1 comments:

  1. Elizee
    August 17, 2012 2:06 PM

    sparanghel cu cartofi???? Hmmm...

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails