Yaki (grill) tori (chicken): Negi (onion) ma.
Yakitori este o frigaruie de pui foarte populara in Japonia. Se consuma de obicei ca aperitiv, cu orez si se serveste cu bere rece.

INGREDIENTE:

- 2-3 piepti de pui
- 2-3 legaturi de ceapa verde
- seminte de susan

PENTRU SOS:
- Teriyaki sos (sau un amestec de otet de orez sau mirin sos si soy sos)
- 2 lingurite zahar brun
- 1 lingurita ginger ras
- 1 lingurita praf de usturoi

CUM SE FACE:

Se pun betele pe care urmeaza sa punem frigaruia in apa ca sa se umezeasca si sa nu ia foc.

Se taie puiul in bucati mici.

La fel se procedeaza si cu ceapa, se taie in bucati de cca. 3cm lungime si se pastreaza restul coditelor pentru decorat.
Se amesteca ingredientele pentru sos si se pun pe foc amestecind continuu pina cind sosul incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se pun bucatelele de pui in sos la marinat pentru 30 minute.
Se fac apoi frigaruile alternind bucatile de pui cu ceapa.

Se stropesc frigaruile cu putin ulei ca sa nu se lipeasca de gratar si se pune o folie de aluminiu sub bete ca sa nu ia foc si sa le putem manui mai usor.

Se presara susan si se servesc cu orez.



Mie mi-au mai ramas citeva bucati de pui si am facut si citeva frigarui traditionale.


Friday, May 14, 2010 | 2 comments | Labels: , , , ,

2 comments:

  1. Lucia
    June 01, 2010 3:23 PM

    arata yummmy

  1. Gabi
    June 04, 2010 7:41 PM

    da, si sunt si gustoase pe deasupra.

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails