Melitzanosalata Agioritiki sau "Salata de Vinete Ateniana" este denumita astfel dupa muntele Athos (Agion, Oros) de unde provine. Este o varianta a binecunoscutei salate de vinete la care se adauga branza feta, zeama de lamaie si usturoi pentru aroma, rosii si patrunjel verde pentru culoare.
INGREDIENTE:
- 3 vinete de marime medie
- 1 rosie mare
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 1/2 cana branza feta faramitata
- sucul de la o jumatate de lamaie
- 3 linguri
- ulei de masline
- patrunjel verde
- sare, piper

CUM SE FACE:
Ca si la salata de vinete, se pun vinetele la copt pe un gratar, la cuptor sau direct pe flacara. Eu le-am copt de data asta pe ochiul de la gratarul de afara, direct pe flacara si au iesit chiar ceva mai gustoase decat de obicei, cu gustul acela pronuntat de vanata coapta si bine afumata.
Se intorc vinetele pe rand astfel incat sa fie bine copate pe toate partile si se lasa apoi sa se raceasca bine.
- 3 vinete de marime medie
- 1 rosie mare
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 1/2 cana branza feta faramitata
- sucul de la o jumatate de lamaie
- 3 linguri
- ulei de masline
- patrunjel verde
- sare, piper
CUM SE FACE:
Ca si la salata de vinete, se pun vinetele la copt pe un gratar, la cuptor sau direct pe flacara. Eu le-am copt de data asta pe ochiul de la gratarul de afara, direct pe flacara si au iesit chiar ceva mai gustoase decat de obicei, cu gustul acela pronuntat de vanata coapta si bine afumata.
Se intorc vinetele pe rand astfel incat sa fie bine copate pe toate partile si se lasa apoi sa se raceasca bine.
Se taie cozile si se curata frumos de coaja dupa care se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp se curata ceapa, usturoiul si se toaca marunt patrunjelul verde. Rosiile se curata bine de seminte si de coaja si se taie in bucati mici.

0 comments: