O mancare/garnitura cu porumb si bacon dupa o reteta inspirata de pe food chanel. Este interesanta datorita amestecului de gusturi usor dulceag al porumbului cu sunca afumata si branza. Am folosit porumb congelat la punga dar se poate folosi si cel la cutie sau, si mai bine, proaspat fiert daca se poate, un bacon usor afumat si branza ceddar.


INGREDIENTE:
- 400gr. boabe de porumb
- 4 felii bacon
- 1 legatura ceapa verde
- 1 ceasca branza rasa ceddar
- 1 ceasca smanatana (sau o crema de branza)
- 1 lingura unt
- sare, piper
- 1 lingurita praf de ghimbir (optional)
- 400gr. boabe de porumb
- 4 felii bacon
- 1 legatura ceapa verde
- 1 ceasca branza rasa ceddar
- 1 ceasca smanatana (sau o crema de branza)
- 1 lingura unt
- sare, piper
- 1 lingurita praf de ghimbir (optional)
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in uleiul ramas de la bacon. Daca mai e nevoie puteti adauga o lingura de unt. Eu am folosit ceapa verde dar se poate prepara si cu o ceapa uscata de marime medie.
January 16, 2011 10:14 AM
Îmi place mult combinatia,si cum spuneam si pe la alte colturi,mie mi-ar place si asa,nu neaparat ca garnitura :)
O sa fac si eu,chiar mîine.Merci de idee :*