INGREDIENTE:

- 15-20 creveti intregi cu codite
- 1/2 ceasca fulgi de porumb
- 1/2 pahar bere
- 1/2 fulgi nuca de cocos
- 1 1/2 ceasca făină- 2 oua
- ulei pentru prajit

CUM SE FACE:
Se bat ouale bine intr-un castron, de preferat mai intai albusurile, separat si apoi se adauga si galbenusurile. Se amesteca cu berea si apoi se toarna faina ploaie . Se lasa sa stea timp de 5 minute.
Consistenta aluatului ar trebui să fie asemănătoare cu cea de la clatite. Daca mai este necesar se mai subtiaza cu bere.

Se pun fulgii de porumb intr-o punga si se maruntesc cu rolul de lemn. Se amesteca apoi cu fulgii de nuca de cocos si se pun impreuna intr-un castron. Se tapeteaza o farfurie cu faina si tinand crevetii de codita se dau, pe rand, mai intai prin faina, se scufunda apoi in aluatul de bere si faina si la sfarsit prin amestecul de fulgi cu cocos.




Cand s-au terminat toti crevetii se pun pe o farfurie si se pun la frigider pentru 30 minute.

Dupa jumatate de ora se scot crevetii din frigider si se pune o tigaie cu ulei la incis.

Uleiul trebuie sa fie incins foarte bine. O modalitate buna de a vedea dacă uleiul este suficient de fierbinte, dacă nu aveţi un termometru de temperatură ridicată, este să inseraţi capatul unei linguri de lemn în ulei si în cazul în care incep sa apara bule de ulei inseamna ca uleiul este suficient de fierbinte.

Se prajesc crevetii cate 2-3 minute pe ambele parti sau pana cand capata o culoare frumos aramie. Se scot apoi si se pun pe un prosop de hartie ca sa se scurga surplusul de ulei.

Se pot servi reci sau calzi, cu un sos dulceag de mango si portocale sau chiar cu sos teriyaki.








Saturday, July 24, 2010 | 3 comments | Labels: ,

3 comments:

  1. Lilly
    July 24, 2010 11:45 PM

    Minunati, abia astept sa-i fac!

  1. Lia
    July 25, 2010 12:08 PM

    Eu abia astept sa-i mananc ! :)

  1. Gabi
    July 25, 2010 4:50 PM

    Cred ca si eu ar trebui sa-i mai fac o data ca poate a doua oara apuc si eu macar sa-i gust :)

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails