INGREDIENTE:
- 1 conopidă de marime medie,
- ciuperci 150 g,
- 2 linguri de unt,
- făină 50 g,
- 1 cana lapte
- 1 ou
- caşcaval 100 g
- sare, piper, ulei de masline
- ciuperci 150 g,
- 2 linguri de unt,
- făină 50 g,
- 1 cana lapte
- 1 ou
- caşcaval 100 g
- sare, piper, ulei de masline
CUM SE FACE:
Conopida se desface în bucheţele, se îndepărtează frunzuliţele si se fierbe în apă cu sare.
Intre timp se prepară la foc mic un sos alb din 2 linguri de unt, 2 linguri de făină şi o cana de lapte. Cind sosul se omogenizeaza se opreste focul si se adauga un ou crud, se condimenteaza si se amesteca bine pana se incorporeaza tot oul. Se stoarce un pic de zeama de lamaie si se lasă să se răcească.
Conopida se scurge şi se aşază bucheţelele într-un vas de cuptor uns cu unt peste care se aduaga ciupercile si apoi se toarna sosul alb.
Deasupra se rade putin cascaval si apoi se da la cuptor pentru gratinare, cca. 30 minute la 375 grade.
November 08, 2010 3:34 AM
Sosul ala alb se prepara pe foc sau cum?