INGREDIENTE:

- 200 gr. frunze de spanac
- patrunjel, marar si menta proaspata
- 1 legatura ceapa verde
- 6 tortilla
- 1 cana branza feta
- 1 cana cascaval ras sau mozzarella
- sare, pier si ulei pentru uns tigaia.

CUM SE FACE:

Se toaca ceapa felii si se amesteca intr-un castron cu mararul, patrunjelul si menta tocate marunt. Se condimenteaza cu sare si piper. Daca branza este sarata nu se mai pune sare in amestecul de verdeturi.


Se pune apa la fiert intr-o cratita si cand clocoteste sa dauga spanacul. Se lasa putin sa se inmoaie si apoi se scoate si se scurge bine de apa.


Se amesteca spanacul si branza feta maruntita bine cu ceapa si verdeturile tocate marunt. Se incinge o tigaie unsa cu putin ulei si se pune o tortilla peste care se presara putin cascaval ras sau mozzarella. Se lasa sa se rumeneasca putin tortilla si sa se topeasca cascavalul si apoi se adauga amestecul de spanac, feta si verdeturi peste care se presara din nou cascaval si se acopera cu o alta tortilla. Se intoarce quesadilla acoperind tigaia cu o farfurie si apoi rasucind quesadilla cu farfuria se pune intoarsa la loc in tigaie. Se rumeneste frumos pe ambele parti si apoi se pune pe o farfurie si se taie. Se serveste calda.







Wednesday, July 28, 2010 | 4 comments | Labels:

4 comments:

  1. Monica
    January 19, 2012 6:28 AM

    Buna, Ieri te-am "gasit" pe net si vroiam sa-ti zic ca azi am facut aceasta reteta si a iesit delicioasa. Multumesc pt idee :)

  1. La-Chef-A
    January 21, 2012 11:03 AM

    Monica, nu pot decat sa zic ca ma bucur nespus ca m-ai "gasit" pe net dar si mai mult ma bucur ca ai incercat una dintre retele mele si ca ti-a si placut. Multumesc mult si te mai astept in bucataria mea virtuala.

  1. Andra
    May 05, 2012 9:25 AM

    Draga Gabriela, sunt nespus de bucuroasa ca te-am descoperit! Ai niste retete minunate, una mai gustoasa decat alta, iar despre fotografii pot sa spun doar atat: sunt excelente!
    Am sa incerc cu siguranta aceasta reteta, imi place mult combinatia de spanac si branza feta, iar quesadilla chiar nu am facut niciodata - sunt sigura ca va fi delicioasa!!
    Pupici si imbratisari,
    Andra

  1. La-Chef-A
    May 07, 2012 7:44 PM

    Andra, multumesc pentru vizita si pentru cuvintele frumoase. Ma bucur nespus sa siu ca cineva imi urmareste blogul si incearca retetele. Mie mi-a placut foarte mult aceasta reteta de quesadilla. In functie de branza pe care o folosesti iti recomand sa o degusti si apoi sa vezi daca mai e nevoie sa adaugi sare sau nu. Feta e o branza destul de sarata in general si atunci nu mai e nevoie de sare. Te pup si eu si sper sa-ti placa quesadilla.

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails