Gazpacho este o supa rece de legume pe baza de rosii, originara din Spania, din regiunea de sud a Andaluziei. Gazpacho este foarte populara in Spania, Portugalia (cunoscuta si ca Gaspacho) si America Latina consumata mai ales in timpul lunilor de vara datorita calitatilor ei revigorante.
INGREDIENTE:
- 4-5 rosii
- 1/2 castravete fara simburi
- 1 ardei gras verde
- 1 catel de usturoi
- 1 felie de paine veche de o zi muiata in apa
- ulei de masline
- otet
- sare
- 1 ou fiert tare pentru garnitura
- optional se poate adauga jumatate de ceapa rosie, dupa gust
- 1/2 castravete fara simburi
- 1 ardei gras verde
- 1 catel de usturoi
- 1 felie de paine veche de o zi muiata in apa
- ulei de masline
- otet
- sare
- 1 ou fiert tare pentru garnitura
- optional se poate adauga jumatate de ceapa rosie, dupa gust
Dupa aceea adaugam felia de paine stoarsa, usturoiul pisat, ceapa (optional, eu o prefer fara ceapa) sarea, otetul si uleiul de masline si le mixam impreuna.
Monday, May 10, 2010
| 0
comments |
Labels:
ardei gras,
BUCATARIE INTERNATIONALA,
rosii,
SUPE SI CIORBE,
usturoi
0 comments: