- 1 pulpa de porc (in jur de 1kg)
- 2 portocale de marime medie
- 200 ml. suc stors de la o portocala
- 50 ml. apa
- 1 lingurita de zahar
PENTRU MARINATA:
- 2-3 catei de usturoi
- 3 frunze de dafin
- 2 crengute cimbru
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita rozmarin
-1 lingurita boia dulce
- sare marina
- piper proaspat macinat
- coaja rasa de la o portocala
Se leaga carnea cu o sfoara in cateva locuri si marineaza pulpa cu ingredientele de mai sus. Se pune apoi untr-un vas cu capac si se lasa cateva ore la frigider.
Se scoate apoi si se caleste friptura pe toate partile intr-o tigaie cu o lingura de ulei.
Asa arata dupa ce s-a prajit frumos in tigaie si a capatat o culoare frumoasa. Nu pot sa va descriu in cuvinte cum mirosea in casa...
Se incinge cuptorul la 180C , se pune pulpa intr-un vas rezistent la foc, se aseaza frumos felii de portocale pe marginea vasului de jur imprejur, se stropeste cu sucul de portocale ametecat cu apa si o lingurita de zahar dupa care se acopera vasul si se lasa la cuptor circa 35-40 minute.
Se descopera vasul, se mareste apoi temperatura la 220C si se mai lasa 15 minute. Este foarte gustoasa. Pofta buna!
January 20, 2011 8:22 AM
Am simtit cum inghit in sec, nu stiam sigur de la ce, de la poze, de la portocale, de la carnitza aceea suculenta...in fine...mi-a pus capac. In curand am sa postez si eu reteta chinezeasca de pui cu portocale, ca vorba ta "e vremea portocalelor". Saru'mana!