Hors d'oeuvres cu andive poate fi o idee simpla, delicata si atractiva pentru orice petrecere.
Ideea de baza a acestui aperitiv cu frunze de andive ramane intodeauna aceeasi,
ingredientele pot varia, desigur. La baza fiecarei frunze se adauga o lingurita cu o pasta,
crema sau cam asa ceva peste care se poate adauga dupa preferinta o felie subtire de prosciutto,
somon afumat sau orice pastrama, creveti sau pur si simplu cateva frunze delicate de marar,
arpagic, oregano ori ce aveti la indemana si credeti ca vor face aceste "barcute" cat mai atractive si delicioase in acelasi timp.
Una dintre variante poate fi cu putina branza albastra sfaramata (crumble blue cheese) peste care se presara miez de nuca si se prelinge deasupra putina miere, o alta varianta ar putea fi o pasta de avocado sau guacamole cu felii de somon afumat si bucatele de grapefruit sau multe alte combinatii. In varianta mea am folosit, alternat, branza de capra simpla sau cu miere, felii de prosciutto si coaja de lamaie si lime rasa deasupra.
INGREDIENTE:
- 2-3 andive
- branza de capra
- cateva felii prosciutto
- 1 lamaie
- 1 limeta
Am desfacut frunzele de andive, le-am spalat si am ales frunzele marime medie, mai dinspre mijloc si am pastrat frunzele mai mari pentru o salat cu ton pe care o voi prezenta mai tarziu.
Am umplut baza fiecarei frunze cu cate o lingurita de branza, am asezat cate o felie de prosciutto proaspat si am ras deasupra coaja de lamaie/ limeta. Sunt delicioase si un aperitiv usor de facut dar foarte atractiv.
Un pahar de martini sau un cognac bun si voilà! petrecerea a inceput. : )
February 12, 2012 8:34 AM
Nu degeaba esti regina apritivelor . :)
Nici nu stiu ce sa aleg ,andivele ,branzica prosciutto ?
Iau cu cea mai mare placere o barcuta si un paharut .
Cin!Cin!