INGREDIENTE:
- 1kg carne tocata amestecata de porc si de vita
- 300 ml. zeama in care am fiert oase
- 1 lingurita majoran uscat
- 1 crenguta cimbru verde sau o lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita chimen
- 1 lingura boia dulce
- sare si piper proapat macinat
- 1 capatana usturoi
- 1/2 lingura bicarbonat de sodiu stins in cateva picaturi de zeama de lamaie sau apa minerala
CUM SE FACE:
Intr-un robot de bucatarie sa amesteca cateva linguri din supa de oase cu usturoiul pisat, cimbrul, majoranul si chimenul.
Intr-un castron se amesteca carnea cu restul ingredientelor, mai putin zeama de oase care se va adauga treptat cate putin.
Se framanta bine timp de cateva minute si se adauga cam jumatate din zeama de oase.
Se acopera vasul si se lasa la frigider pana a doua zi.
Se formeaza mititeii cu mana uda si se pun pe gratarul bine incins la foc puternic cateva minute rasucindu-i pe toate partile.
Se servesc calzi cu mustar acompaniati de o bere rece.
Pofta buna!
May 16, 2011 6:02 AM
Mi-e o pofta de mitittei de mor , as face si eu dar nu am gratar , nici macar un grill inca.