Portobello, acest soi de ciuperci mari sunt delicioase si pot fi pregatite in diferite feluri, la gratarm la cuptor cu diferite umpluturi sau in multe alte combinatii. Eu am optat de data aceasta pentru o umplutura obtinuta dintr-un amestec de cartofi si mazare. Acest piure capata o culoare verzuie foarte atragatoare si cu un aport nutritiv imbogatit ca sa nu mai vorbit de o prezentare deosebita.
Incercati numai daca va place cu adevarat culoarea verde si in special mazarea!
Incercati numai daca va place cu adevarat culoarea verde si in special mazarea!
INGREDIENTE:
- 2 sau 3 ciuperci portobello
- 2 cani piure de cartofi
- 200 gr. mazarea
- 2 linguri ulei de masline
- sare, piper
- branza rasa
CUM SE FACE:
Se spala, se rup coditele si se curata bine ciupercile. Se stropesc cu putin ulei de masline si se condimeneaza dupa plac cu sare si piper. Se pun intr-o tava si se lasa circa 10 minute la cupor la 250C.
Intre timp se amesteca piureul de cartofi cu mazarea intr-un procesor pana cand se obtine o pasta omogena.
Se scot apoi ciupercile se aseaza pe o farfurie si se umplu cu piureul verd, se presara putina branza sau cascaval ras si se mai pun la cuptor la 250C inca cateva minute.
Se servesc calde cu branza rasa.
January 28, 2011 9:49 AM
Ia intinde o bello din aia si la mine :)
As dori daca se poate sa o condimentezi si cu o raza de soare.
Te pup ca de la o fistica la o mazarica. :)