INGREDIENTE:

- 4 Tilapia fillets (sau peste alb)
- 1 borcan anghinare marinate
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lamaie
- 1 pahar de vin alb sec
- 1 legatura patrunjel verde
- ulei de masline
- sare, pier, condimente pentru peste


CUM SE FACE:
Intr-o tava intinsa (eu am acoperit-o cu folie de aliniu) si unsa cu putin ulei de masline, se aseaza bucatile de peste condimentate si stropite cu ulei si zeama de lamaie. Se pune tava la cuptor la 200gr C circa 15-20 minute.

Se taia ceapa si ardeiul marunt. Se pune ceapa la calit intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga ardeiul si se lasa sa se inmoaie putin. Se stropeste cu vin si se lasa sa scada la jumatate.



Se adauga anghinarea cu tot cu marinata, se amesteca, se pune si usturoiul taiat felii, se condimenteaza si se lasa sa mai fiarba. Se opreste focul si se adauga si patrunjelul verde tocat marunt.




Se scoate pestele de la cuptor, se aseaza pe farfurie si se serveste cu sosul de anghinare si mamaliga. Este delicios.



Saturday, November 13, 2010 | 0 comments | Labels: ,

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails