Tuna Melt, un sandwich de altfel desul de popular pe aici, este de fapt un sandwich cald cu felii de paine de cele mai multe ori de tip ciabatta sau asemanatoare cu aceasta ca textura peste care se intinde o pasta de ton in diferite combinatii si branza topita la cald. Tuna melt sunt preferatele mele cand e vorba de sandwichuri calde iar aceasta combinatie imi place nespus de mult. Daca o sa le incercati atunci o sa intelegeti de ce spun asta asa ca nu ezitati sa le pregatiti daca aveti ce va trebuie la indemana.
INGREDIENTE:
- 2 linguri suc de la o lamaie proaspata
- 4 felii de lamaie tocate foarte marunt
- 3 linguri smantana
- 2-3 fire de ceapa verde
- 1 lingura capere
- 1 lingurita seminte de telina
-un praf de sare si unul de piper
- 2 cornuri taiate in doua (4 portii)
sau ciabatta taiata felii
- 2-3 rosii campari taiate felii
- brinza mozzarella proaspata feliata
- ciuperci murate taiate felii (optional)
- frunzulite de busuioc proaspat
CUM SE FACE:
Se scurge bine tonul de apa si se pune pestele intr-un castron. Se amesteca apoi tonul cu sucul de lamaie, smantana, ceapa verde (puteti folosi si ceapa uscata, eventual ceapa rosie) si feliile de lamaie cu tot cu coaja tocate foarte marunt. Lamaia tocata marunt ii va da pastei de ton un gust foarte placut. Se condimenteaza, se adauga seminte de telina si se amesca pana devine o pasta usor de intins pe paine.
Apoi se pregatesc feliile de paine. Eu am folosit nsite baghete mai scurte pe care le-am taiat pe lung.
Se intinde pasta de peste pe fiecare felie peste care se adauga feliute de ciuperci (optional) sau putei inlocui ciupercile cu feliute de masline, se aseaza apoi feliile de rosii si se acopera cu mozzarella.
Se presara busuioc proaspat tocat si se pun intr-o tava la cuptor, la grill (flacara de sus) cateva minute, circa 5 minute, pana se incalzesc usor si branza incepe sa se topesca.
Se pun apoi pe o farfurie si se servesc calde.
Le-am savurat cat ai zice peste si apoi le-am inecat intr-o bere rece, in stil Bohème : )
Va doresc pofta buna!
June 07, 2010 6:47 AM
arata foare bine!!!chiar am sa incerc si eu reteta asta.