Eu de cand am descoperit salata asta de la niste prieteni foarte dragi mie, a devenit salata mea preferata.
O fac cel putin o data pe saptamana si o servim fie ca dip cu tortilla chips fie pur si simplu ca orice salata alturi de felul preferat.

 INGREDIENTE:
- 2 avocado
- 2-3 castraveti proaspeti de gradina curatati de coaja
- o mana rosii din acelea mici, cherry
- 2 ardei dulci sau chili pepper pentru varianta iute
- 2 fire ceapa verde
-un praf de sare

 

Deși este adevărat că avocado este un aliment foarte bogat in grasimi (aproximativ 85% din totalul caloriilor provin din grăsimi), grăsimea conținută în avocado are in primul rand beneficii anti-inflamatorii (artrita) iar mai mult de jumătate din totalul de grăsimi în avocado este furnizată în formă de acid oleic care ajută digestia prin creșterea absorbției de substante nutritive solubile in grasimi cum ar fi carotenoideceea ce duce la reducerea riscului de boli de inima.Ca și alte alimente vegetale bogate in grasimi (de exemplu, nuci și semințe de in), avocado poate oferi beneficii unice, tocmai din cauza compoziției sale grăsime neobișnuită. Asa ca nu va lasati pacaliti.

 
CUM SE FACE:
Prepararea salatei e ca se poate de simpla. Se toaca toate maruntel se amesteca fara a se zdrobi avocado se sareaza si se serveste imediat.
Daca vreti sa o pastrati putin fie stoarceti putina zeama de lamaie deasupra ca sa nu se inegreasca avocado, fie o puneti frumos intr-un castron de sticla pe care apoi il acoperiti cu o folie de plastic apasand-o peste salata si pe peretii vasului astfel incat sa nu intre aer inauntru.
Este foarte sanatoasa si delicioasa.
 
     

Thursday, April 4, 2013 | 5 comments | Labels: , , , , ,

5 comments:

  1. Maya
    April 17, 2013 3:51 AM

    Si eu fac des salse de astea! Le ador! Arata fantastic! Numai cînd vezi amestecul ala de culori, papilele salta de placere!

  1. La-Chef-A
    April 19, 2013 5:38 AM

    Multumesc Maya. Si eu ador salatele astea. Nu de multi ani am inceput sa mananc avocado si nu pot sa spun ca mi-a placut din prima insa cu timpul a inceput sa imi placa din ce in ce mai mult iar acum este nelipsit din salate.

  1. Gina R
    April 20, 2013 1:20 PM

    Eu de cativa ani decand am descoperit aceasta leguma, consum saptamanal salata dupa reteta de guacamole ( cu avocado zdrobit piureu).
    E delicios , exotic si sanatos, dar nu intotdeauna se gaseste de calitate buna (uneori pana se coace capata pete negre).
    Salata ta e mai bogata in ingrediente, o voi incerca pentru bogatia gustului.
    O duminica placuta!

  1. La-Chef-A
    July 14, 2013 6:38 PM

    GinaR, exact asa am patit si eu. Pana sa vin in America nu am mancat niciodata avocado, apoi l-am vazut prin magazine dar nu stiam sa-l prepar. Apoi l-am incercat in diferite feluri dar nu am fost foarte atrasa la inceput. Acum insa il ador si nu-mi lispsete din frigider. Cel putin o data pe saptamana pregatesc o salata, guacamole sau salsa care contine si avocado.

  1. Rosita Vargas
    February 05, 2017 1:13 PM

    Esta ensalada exquisita es mi preferida me encanta,abrazos.

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails