INGREDIENTE PENTRU PANNA COTTA:

- 1 plic gelatina fara arome (10 gr.)
- 1 cana lapte (270gr.) plus 3 linguri pentru inmuiat gelatina
- 2-3 linguri miere naturala
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 cani iaurt (400 gr.)
- coaja rasa de la o portocala


INGREDIENTE PENTRU JELEUL DE ZMEURA:

- 1 cana zmeura prospete sau congelate
- 50 ml lichior de portocale
- zeama de la o portocala
- 2 linguri miere

Într-un vas se presara gelatina peste 3 linguri de lapte şi se lasa să se odihnească timp de 5 minute pana cand se înmoaie gelatina.

Într-o cratiţă, se încălzeşte foc mic restul de 1 cana de lapte până când acesta este fierbinte, dar înainte de a ajunge la o fierbere complet. Se adauga esenta de vanilie si 3 linguri de miere si se amestecă. Dacă o preferaţi mai dulce gustati si mai adaugati miere.

Se ia de pe foc si se toarna gelatina. Se continua să se amestece pana cand s-a topit in laptele cald.
Se adauga cele două cesti de iaurt si coaja rasa de la o portocala si se amestecă până la omogenizare.



Se toarnă amestecul în pahare sau boluri de sticla, se acopera cu folie de plastic si se baga la frigider pentru cel puţin 3 ore.

Pentru jeleul de zmeura se pun fructele într-o cratiţă cu miere, sucul si lichiorul de portocale şi se aduce la fierbere. Reduceti focul şi continuati să le tineti pe foc până cand sosul de zmeura se ingroasa, aproximativ 20 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca. Se serveste sosul bine racit peste panna cotta, in pahare decorate cu frunze de menta.
Buon Appetito!


Sunday, September 4, 2011 | 4 comments | Labels: ,

4 comments:

  1. Unknown
    September 05, 2011 10:00 AM

    mmmm ce buna poate fi. Vara asta am descoperit si eu panna cotta si imi place ffff mult. O sa incerc si cu iaurt, ca eu am facut-o doar cu smantana.

  1. La-Chef-A
    September 13, 2011 8:27 AM

    Multumesc Brandusa. Panna cotta este o delicatesa pe care si eu am facut-o vara asta prima oara si pe care sigur o voi repeta.

  1. feldefel.arts
    September 14, 2011 10:55 PM

    Caprooooooooooooooooooooooooooooo!
    m-ai zbart! mbai, deci asta e de mare fitza!

  1. La-Chef-A
    September 18, 2011 3:05 PM

    Daaaaaa, mare fitza! Si buna rau :*

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails