INGREDIENTE:
- aluat proaspăt pentru pizza (cca. 350gr. la temperatura camerei)
- 1 lingură de făină pentru întins aluatul
- 1 lingură busuioc uscat
- 3 linguri de unt
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 lingură pătrunjel tocat mărunt
- 1 praf de sare
-2 linguri de parmezan
PENTRU ALUAT:
- 350gr. faină alba
- 3 linguri de ulei
- 1 linguriţă de sare
- 2 linguri drojdie uscată instant
- 1 lingură de zahăr
- 225ml. apă călduţă
CUM SE FACE:
Se pregăteşte aluatul pentru pizza. Eu l-am făcut in maşina de pâine.
Se pun ingredientele in vasul de facut pâine, mai intâi lichidele, apa, uleiul apoi sarea, zahărul si se acoperă totul cu făină. Deasupra se presară drojdia si se programează maşina pe framântat şi dospit aluat.
Cănd este gata împărţiţi aluatul în jumătate. Se păstrează o jumătate acoperită cu un prosop de bucătărie iar cealaltă jumătate se întinde pe o suprafata presărată cu făină cu ajutorul unui sucitor până la crearea unui pătrat de circa 20 cm. Dacă aluatul este foarte rigid, folosiţi mâinile pentru a-l întinde mai usor .Intre timp încălziţi cuptorul la 200 ° C.
Se taie 12 benzi si se leaga fiecare bandă într-un nod iar apoi se aranjează nodurile intr-o tavă acoperită fie cu hartie de copt fie cu folie de aluminiu ca să nu se lipească. Acoperiţi-le cu un prosop de bucătărie în timp ce se repeta operaţia de rulare, tăiere şi legarea cu cea de-a doua jumătate de aluat. Eu am facut o tavă cu noduri si una cu baghete răsucite.
Le-am presărat cu busuioc uscat si parmezan si le-am pus la cuptor.
Se curăţă caţeii de usturoi, se pisează mărunt şi se amestecă cu untul într-o tigaie la foc mic. Se lasă doar până când untul s-a topit şi amestecul este încălzit. Opriţi focul şi amestecaţi cu pătrunjelul tocat mărunt.
Imediat după coacere, se ung nodurile cu amestecul de usturoi si patrunjel.
Se servesc calde sau cu sos marinara.
June 11, 2011 12:06 AM
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, arata minunat! Aproape ca nici nu imi aduce aminte nodul tau de inelul ala buclucas cu care mi-ai rupt 455 perechi de ciorapi :)))))