4-5 fileuri de somon
2 linguri condimente pentru peste
2 catei de usturoi, zdrobiti
3 fire de ceapa verde
1 lamaie
1 legatura marar tocat
2 linguri de ulei de măsline
sare de mare
CUM SE FACE:
Se pune scandura la inmuiat in apa cu cel putin o ora inainte.
Eu am lasat-o peste seara si am folosit-o a doua zi.
Am pus gratarul la incins, apoi am stropit scandura cu putin ulei de mazline si sare de mare, am pus-o pe gratar, am inchis capacul si am lasat-o circa 3 minute.
Am condimentat pestele si am pregatit sosul din amestecul de marar verde tocat marunt, ceapa verde , usturoiul pisat, ulei si zeama de la 1 lamaie.
Am presarat putin sos pe placa, am pus pestele si l-am acoperit cu sos.
L-am lasat pe gratar circa 15 minute cu capacul inchis la foc mediu.
L-am servit cald direct pe placa.
Un deliciu!
May 09, 2011 12:00 PM
Foarte interesanta ideea. Pup!