O idee creativa de a coace oua in coaja de cartof, foarte atractiva, simpla si delicioasa. Acesti cartofi pot fi serviti fie ca o cina in doi, un mic dejun delicios sau un aperitiv simplu dar gustos.
- 2 cartofi mari
- 2 oua
- 2 cuburi de unt
- 2-3 felii bacon taiat
- 1/4 cana branza rasa
- patrunjel verde tocat
- sare, piper
CUM SE FACE:
Se spala bine cartofii sub jet de apa rece, se sterg apoi cu un prosop de hartie si se pun intr-o tava la copt circa 30-40 minute la 300C.
Cand sunt copti se scot cu grija cu o manusa de bucatarie, se lasa putin sa se raceasca atat cat sa poata fi manuiti fara sa va frigeti. Se taie cam un sfert din cartof si cu o lingura se scobeste miezul din ineteriorul cartofului. Se pune miezul intr-un castron separat si se amesteca cu putin unt si branza rasa. Se pune apoi cate un cub de unt in fiecare cartof, se condimenteaza, si se adauga cu grija oul crud, fara sa se strice galbenusul.
Se presara cateva bucati de sunca afumata sau bacon, branza rasa si patrunjel taiat marunt, se condimenteaza dupa gust si se pun la cuptor la 200C circa 20 minute sau pana cand oul este copt.
Se serveste cald alaturi de piureul de cartof copt si branza servit separat in boluri garnisit cu frunze de patrunjel verde .
Pofta buna!
February 22, 2011 10:36 PM
O idee super, chiar trebuie sa fie bun.