INGREDIENTE:
- 7 cartofi de marime medie
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 200 gr. bacon
- 2 linguri bulion
- cateva fire patrunjel proaspat
- 2 frunze uscate de dafin
- ulei pentru prajit
- sare si piper
CUM SE FACE:
Se curata cartofii de coaja, se spala bine si se taie cuburi. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se taie si slanina bucatele si se pune ceapa, usturoiul si slanina la prajit cu putin ulei.
Se adauga si cartofii si se calesc la foc mic inca 5 minute, amestecand cu grija ca sa nu se lipeasca. Se toarna apoi apa fierbinte astfel incat sa acopere camplet cartofii si se lasa sa fiarba bine circa 30 minute.
Se adauga apoi bulionul, frunzele de dafin si se condimenteaza dupa gust. La sfarsit se opreste focul si se presara patrunjel verde tocat marunt.
Am servit-o calda cu gogonele murate.
December 12, 2010 12:56 PM
Frumoasa prezentarea. Pup!