INGREDIENTE:
- 800gr. fasole uscata boabe
- 3 morcovi
- 1 ceapa
- 1-2 bucati ciolan afumat
- frunze de telina
- 3 linguri bulion
- cimbru, foi de dafin
- sare, piper
CUM SE FACE:
Se spala bine fasolea si se pune apoi la inmuiat in apa pentru cateva ore.
Se arunca apa si se pune apoi la fiert in alta apa curata. Cand fierbe apa se scurge fasolea si se pune din nou la fiert in apa calduta.
Se adauga ciolanul afumat, ceapa tocata marunt si morcovii taiati si se lasa sa fiarba la foc mic. Se presara cimbru, foi de dafin si se condimenteaza.
La sfarsit se adauga bulionul si frunzele de telina tocate. Se serveste calda cu salata de ceapa rosie, muraturi sau ardei iute si tuica. Pofta Buna!
- 800gr. fasole uscata boabe
- 3 morcovi
- 1 ceapa
- 1-2 bucati ciolan afumat
- frunze de telina
- 3 linguri bulion
- cimbru, foi de dafin
- sare, piper
CUM SE FACE:
Se spala bine fasolea si se pune apoi la inmuiat in apa pentru cateva ore.
Se arunca apa si se pune apoi la fiert in alta apa curata. Cand fierbe apa se scurge fasolea si se pune din nou la fiert in apa calduta.
Se adauga ciolanul afumat, ceapa tocata marunt si morcovii taiati si se lasa sa fiarba la foc mic. Se presara cimbru, foi de dafin si se condimenteaza.
La sfarsit se adauga bulionul si frunzele de telina tocate. Se serveste calda cu salata de ceapa rosie, muraturi sau ardei iute si tuica. Pofta Buna!
December 17, 2010 1:05 PM
Nu am facut niciodata cu fasole din asta rosiatica. Cred ca are mai mult gust. Oricum, a ta a iesit super!