INGREDIENTE:

- 3-4 cotlete de porc
- 1 ceapa
- 2 linguri unt
- 200gr. ciuperci proaspete sau la cutie
- 1 lingurita paprika
- 1 lingurita marar uscat
- 2 linguri bulion de rosii
- 150gr. smantana
- 2 linguri faina
- 3 catei de usturoi
1/4 pahar vin alb sec
-patrunjel sau marar verde
- sare, piper


CUM SE FACE:

Se condimenteaza cotletele cu sare si piper si se pun la prajit intr-o tigaie de gratar intr-o lingura de unt.

Se rumenesc cotletele pe ambele parti si apoi se pun de-o parte intr-un vas acoperit pentru ca sa stea calde.

Intr-o tigaie cu o lingura de unt topit se caleste ceapa tocata marunt.

Se adauga ciupercile taiate felii si scurse de zeama.

Se amesteca apoi cu o lingurita de paprika si marar uscat, se mai lasa putin la foc mic si apoi se pune bulionul.

Se amesteca faina cu smantana si se adauga in sos, amestecand continuu.

Spre sfarsit se adauga vinul si se sareaza, pipereaza dupa gust. Cand sosul incepe sa scada se adauga usturoiul pisat, se amesteca, apoi opreste focul si se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt.


Se serveste cu orez alb fiert sau paste si salata. Se aseaza pastele in farfurie, se pun cotletele deasupra si se toarna sosul de ciuperci deasupra. Pofta buna!





Wednesday, August 11, 2010 | 0 comments | Labels:

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails