INGREDIENTE:
- 375gr. faina
- 1 cana de lapte
- 3 oua
-1 praf de sare
- 2 lingurite zahar
-1 lingura de ulei pentru compozitie
- ulei pentru prajit
-dulceata de fructe pentru umplut

CUM SE FACE:
Se pune laptele intr-un vas, se adauga ouale, sarea, zaharul si o lingura de ulei si incepem sa batem amestecul cu mixerul. Se adauga faina in ploaie pana cand compozitia de clatite are consistenta unei smantani subtiri.

Se incinge o tigaie si se stropeste cu putin ulei. Cand tigaia este bine incinsa se toarna un polonic mijlociu cu compozitia pentru clatite in tigaie, miscand tigaia astfel incat compozitia sa se distribuie uniform. Se lasa pe foc mijlociu pana cand este gata pe o parte, se intoarce apoi clatita pe cealata parte.

Se fac astfel pe rand toate clatitele. Se amesteca cu polonicul compozitia la fiecare clatita si se stropeste tigaia cu ulei ca sa nu se prinda clatita de tigaie. Daca compozitia se ingroasa se mai adauga putin lapte si se amesteca bine. Se rastoarna clatitele pe o farfurie si se servesc rulate, umplute cu dulceata.







Tuesday, July 13, 2010 | 0 comments | Labels:

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails