INGREDIENTE:

- 250gr. cirese cu samburi
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 linguri Kirch sau lichior de cirese (optional)
- 1 lingura zahar pudra
- 3 linguri faina
- 3 linguri zahar
- 3/4 cana lapte
- 3 oua
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 plic zahar vanilat

CUM SE FACE:
Se spala ciresele si se curata coditele. Este de preferat sa se lase ciresele intregi cu samburi pentru ca samburii de cirese lasa un gust placut amarui si o aroma deosebita. Se toarna zaharul pudra si 1 lingura de zeama de lamaie peste cirese (si optional lichiorul de fructe) si se lasa deoparte pana se pregateste crema.

Se incinge cuptorul la 375 grade F si se unge bine cu unt o tava rezistenta la foc.
Intr-un castron se bat bine albusurile separat si apoi se adauga galbenusurile.

Se adauga apoi faina, laptele, zaharul vanilat, si se amesteca bine. La sfarsit se adauga si coaja de lamaie si se mai amesteca pana devine o crema omogena.

Se presara ciresele in tava unsa cu unt si apoi se toarna crema peste cirese. Se pune tava la cuptor la 375 grade F pentru circa 45 de minute.

Se seveste calda la temperatura camerei. Se presara zahar pudra deasupra.







Thursday, July 1, 2010 | 0 comments | Labels:

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails