Guacamole este o pasta pe baza de avocado originara din Mexic. Numele provine dintr-un dialect aztec āhuacatl care inseamna "avocado"si molli care inseamna sos. Guacamole se folosește ca ingredient în mâncăruri sau ca sos pentru diverse aperitive.

INGREDIENTE:

- 2 avocado bine coapte
- 1 ceapa
- 1 rosie decojita
- zeama de la o lime
- sare
- 1 lingura de smantana


CUM SE FACE:

Se taie fructul de avocado in doua, se scoate simburele din mijloc si cu o lingura se scoate miezul si se zdrobeste cu furculita intr-un castron (sau in varianta originara se foloseste pistilul cu mojar).

Se curata ceapa, se spala si se toaca marunt.

La fel se procedeaza si cu rosia. Se amesteca apoi miezul de avocado cu ceapa si rosiile, se sareaza dupa gust si se adauga zeama de lamaie. Pentru a da mai multa consistenta sosului se poate adauga smantana. De asemenea, dupa gust se poate adauga ardei iute rosu tocat marunt "chili pepper" si frunze de coriandru "cilantro" denumit uneori si patrunjel chinezesc.

Se serveste cu "corn nachos" sau "tortilla chips".


Se comercializează și în supermarketuri gata preparat insa cel mai bun este tot cel proaspat pregatit acasa.

Wednesday, June 9, 2010 | 0 comments | Labels:

0 comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails