INGREDIENTE:

- 400 gr carne tocata porc amestecata cu vita,
- 100 gr orez,
- 1 ceapa,
- sare si piper - dupa gust,
- 1 lingurita de cimbru uscat,
- 2 borcane de frunze de vita de vie in saramura - tinere,
- 1 cutie pasta de tomate,
- 1 cutie suc de rosii,
- pentru servit smantana sau iaurt.

CUM SE FACE:Carnea tocata se amesteca cu orezul (ales si spalat in cateva ape). Se potriveste de sare si piper, apoi se adauga ceapa tocata marunt, bulionul si se preasara cimbrul. Se amesteca toate pina cind compozitia devine omogena.

Intre timp se pregatesc frunzele de vita. Se scot frunzele din borcan, se spala in apa rece apoi se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga.

Se aseaza apoi cite o frunza pe o farfurie, li se taie pe rand codita apoi
se impaturesc sarmalutele...



Asezati apoi sarmalele in straturi intr-o oala.

Apoi turnati sucul de rosii cat sa acopere sarmalele si punetile la fiert.


Acoperiti si fierbeti la foc mic 2 ore avand grija sa scuturati oala din cand in cand ca sa nu se prinda sarmalele.
Se servesc calde cu smantana sau iaurt.
Pofta Buna!


Monday, May 24, 2010 | 1 comments | Labels: , , ,

1 comments:

  1. Anonymous
    October 16, 2013 10:18 PM

    Foarte bine, usor si frumos prezentat !

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails